Klik hier voor een uitgebreide folder

Stoelmassage

In de Verenigde Staten kun je er overal voor terecht: in parken, winkelcentra, op stations en vliegvelden. In Nederland krijgt het langzaam vaste grond onder de voeten.

Stoelmassage is een behandeling van nek, schouders, rug, armen, hoofd en handen die wordt gegeven in een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel. De massage is gebaseerd op 1300 jaar oude Oosterse acupressuurtechnieken (drukpunttechnieken). De stoelmassage verhoogt de concentratie, geeft meer energie, verkwikt, is stressverlagend, reduceert spanning en stijfheid in de spieren en stimuleert de bloedsomloop. De cliËnt voelt zich ontspannen en prettig. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat bij regelmatige stoelmassages werknemers minder fouten maken, sneller kunnen werken en dat het ziekteverzuim lager ligt.

Stoelmassage bijzonder?

Het bijzondere van deze massagevorm is dat de cliënt zijn kleding kan aanhouden, de massage ca 15 minuten duurt en op elke gewenste tijd en plaats uitgevoerd kan worden.

 

De werking

Door het lichaam lopen energiebanen (meridianen), niet te verwarren met zenuwbanen; ze zijn namelijk niet tastbaar. Als de energie vrij door onze meridianen kan stromen, zijn we gezond en in balans. Door stress en een slechte werkhouding ontstaan blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten, zoals stijve en pijnlijke spieren. De drukpuntmassage werkt door het hele lichaam heen zodat de geblokkeerde energie weer vrij kan stromen. Afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam krijgt zijn energetisch evenwicht terug.

Stoelmassage en het ARBO-plan

Een werkgever moet een zo goed mogelijk arbeidsomstandigheden- en ziekteverzuimbeleid voeren. Door stoelmassage in het ARBO-plan op te nemen met als doel het verminderen van stress, burn-out en RSI wordt de stoelmassage aftrekbaar van de belasting en maakt de werkgever tevens een goede beurt bij zijn personeel. Als werknemers vanwege hun werk stoelmassage nodig hebben, bijvoorbeeld bij beeldschermwerkers, is er sprake van een vrije ARBO-verstrekking. Wel is het raadzaam om een erkend bedrijf hiervoor in te schakelen. De stoelmassage moet aan de volgende voorwaarden voldoen om aftrekbaar te zijn van de loonbelasting: er is een ARBO-plan waar de stoelmassage in opgenomen is, de stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd, de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd en er is geen sprake van een aanmerkelijke privé-besparing van de werknemer.